Güvenlik Talimatları LIFE & ADVENTURE
1.Trafik Kurallarına Trafik işaretlerine Uyunuz Trafik kurallarına uymak öncelik ile kendi can ve mal güvenliğiniz açısından önemlidir. Ülkemizde en çok ihlal edilen trafik kuralları arasında yer alanlar, aslında temel kurallar olmaktadır. Bütün bu kural ihlalleri; bilinçli ve temkinli bir sürücü olmanın ana şartlarını ihlal etmek anlamına da geliyor. Oysa hem kendi can güvenliğimiz hem de trafikte yer alan diğer tüm unsurların güvenliği için, asla ihmal edilmemesi gereken bu kuralların her sürücü için yerleşmiş olması gereklidir.
2.Alkollü Araç Kullanmayınız Alkol ile araç kullanımı birbiri ile uyuşmaz. Tek bir kadeh alkollü içki bile değişen koşullara cevap verme yeteneğinizi kısıtlar ve her kadehte tepki verme süreniz daha da artar. Alkol aldıktan sonra araç kullanmayınız ve arkadaşlarınızın da alkol aldıktan sonra araç kullanmasına izin vermeyiniz.
3.Daima Kaskınızı Takınız Kasklar ve koruyucu giyişiler kafa yaralanmalarının ve diğer yaralanmaların sayısını şiddetini önemli ölçüde azaltır. Bu nedenle her zaman onaylı bir motosiklet kaskı takınız ve koruyucu giysiler giyiniz.
4.Ehliyetsiz Araç Kullanmayınız Yasaların hükmettiği ehliyet sınıfı kategorilerine göre uygun ehliyet ile ürününüzü kullanınız.
5.Kendinizi Fark edilir Hale Getiriniz Parlak, yansıtıcı kıyafetler giyerek, kendinizi diğer sürücülerin görebileceği şekilde konumlandırarak, dönüşlerden veya şerit değiştirmeden önce sinyal vererek ve gerektiğinde kornanızı kullanarak özellikle geceleri kendinizi daha görünür hale getiriniz.
6.Takip mesafesine Dikkat Ve Özen Gösteriniz Kara yolunda aynı şeritte birbiri ardında hareket hâlinde olan iki araç arasındaki mesafeye “takip mesafesi” denir. Sürücüler, önlerinde giden araçları güvenli ve gerekli bir mesafeden takip etmek zorundadırlar. Önden giden aracın ani bir fren yapması durumda arkada seyreden araç eğer takip mesafesine uymamışsa büyük ihtimalle zamanın da durmayı başaramayacak ve öndeki araca çarpıp bir kazaya sebep olacaktır. Bu yüzden trafiğe çıkan herkesin kendi ve çevresindeki insanların güvenliğini sağlamak için araçlar arasındaki takip mesafesini bilmesi ve uygulamaya özen göstermesi çok önemlidir.
7.Bir Kazaya Karışırsanız Kişisel emniyet sizin birinci önceliğinizdir.Eğer siz veya başka birisi yaralanırsa, yaralanmanın şiddetini ve sürüşe devam etmenin emniyetli olup olmadığını değerlendirme için zaman ayırınız. Olay yerinden ayrılmayınız.Gerekliyse acil yardım çağırınız. Eğer kazaya başka birisi veya başka bir araç dahil olduysa ilgili kanunlara ve düzenlemelere uyunuz. Sürüşe devam etmeye karar verdiğinizde, ilk olarak motosikletin durumunu değerlendiriniz.
8.Motosikletinizi Güvenli Ve Bakımlı Bir Konumda Tutun Motosikletinizin düzgün şekilde bakım görmesini sağlamak ve onu emniyetli sürüş koşullarında tutmak önemlidir. Her sürüşten önce motosikletinizi kontrol ediniz ve tavsiye edilen tüm bakım çalışmalarını yapınız. Yükleme limitlerini asla aşmayınız ve motosikletinizde değişiklikler yapmayınız veya motosikletinizi emniyetsiz hale getirecek aksesuarlar takmayınız.